Halászlé bográcsban Gm&Lm

Ha bogrács közelbe jutok, az egyik kötelezően elkészítendő étel! 

Imádom!!! 

 

Én is azt az elvet vallom, hogy a halászlé annál finomabb, minél több fajta halból készül az alaplé, – amit már előre elkészítettem, hogy most csak a levest keljen összedobni -.

 

image-1f621082c55fa6186c8ca6f357b6b6a8949e4e952f253a8f51225dedbb022789-V

 

 

Alaplé:

Hozzávalók: 

4 nagy fej hagyma kockára vágva

2 pontyfej

3 ponty farok

3 kárász

3 keszeg

3 törpeharcsa

3 tk. fűszerpaprika

2 paradicsom

2 étkezési tv paprika

1 csípős zöldpaprika

 

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát, két fakanálnyi olajon üvegesre pirítom, megszórom fűszerpaprikával, hozzáadom a paradicsomot, a paprikákat sózom, borsozom, felöntöm kb. 2 liter vízzel és fedő nélkül zubogva főzöm negyed órát, majd hozzáadom a megmosott, megtisztított, feldarabolt apró halat, ponty fejet és farkat, megsózom és addig főzöm amíg a hús nem kezd leválni a csontról (kb. 40 perc).

Ha megfőtt, kiszedegetem belőle a csontot szálkát és tekerős passzírozón átnyomom.

 

Elkészítési idő: 1,5 óra

 

Halászlé:

Hozzávalók:

3 közepes fej hagyma kockára vágva

2 fej fokhagyma szeletelve

1 étkezési tv paprika felszeletelve

1 zöld hegyes csípős paprika felszeletelve

1 fél chili paprika felszeletelve

1 paradicsom kockára vágva

2 ek. fűszerpaprika

8 szelet ponty

 

Elkészítés:

A hagymát két fakanálnyi zsíron üvegesre pirítom, hozzáteszem a fokhagymát, a paprikákat, a paradicsomot és egy pár percig így is pirítom, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az előre elkészített alaplevet, felöntöm vízzel, sózom és fél órát zubogva főzöm, majd beleteszem a halszeleteket és további 4-5 percig főzöm, arra vigyázva, hogy ilyenkor már nem keverem, hogy nehogy összetörjenek a halszeletek.

Jó étvágyat Mindenkinek!

 

Elkészítési idő: 35-40 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További leves receptek, amiket nagyon szeretünk:

Karfiolleves

Zöldborsóleves ropogós baconnel

Pikáns tárkonyos halleves

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük