Baconbe tekert csirkemáj fokhagymás spenóttal Gm&Lm

Pötyikével (ő a család rajongásának tárgya…..a mi kis törpetacsink) nagy kedvencünk a csirkemáj, különösen ez a változat! 

 

csirkemaj

 

Hozzávalók:

60 dkg csirkemáj

1 kakukkfűág – ha nincs akkor szárított kakukkfű

20 dkg szeletelt bacon

60 dkg friss spenót

5-6 gerezd fokhagyma

1 chilipaprika vékonyra szeletelve

olaj, só, frissen őrölt fehér bors

 

Elkészítés:

A májat enyhén sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és egyesével baconbe tekerem. beleteszem egy tepsibe, meglocsolom olívaolajjal, megszórom a vékonyra vágott chilivel és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm.

Amíg a májak sülnek egy magas falú serpenyőbe, leheletnyi olajon megpirítom a vékonyra szeletelt fokhagymát – ügyelve arra, hogy ne pirítsam túl, mert akkor keserű lesz –  majd rászórom a spenótleveleket, sózom, borsozom, néhányszor átforgatom – aki szeretné tehet rá egy kis pohár tejfölt – és a máj mellé tálalom, rizzsel, burgonyával vagy amivel éppen megkívánom. 

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További csirkemáj recept, amiket nagyon szeretünk:

Csirkemájas omlett tekercs

Csirkemáj rizottó

Rozmaringos-fehérboros házi májas

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük