Csülöksült burgonyával és uborkasalátával Gm&Lm

A kedvenc diétás ételem. A kommentet most kihagyom mert az étel magért beszél!

 

csülök

 

Annyi csontozott csülköt veszek, ahány főre készítem az ételt és annyi – nagy fej – vöröshagymát ahány a csülök!

A vöröshagymát megpucolom és negyedekre vágom, szeletekre vágott kolozsvári szalonnán egy nagy lábasban felpirítom, rádobok ízlés szerinti mennyiségben félbe vágott fokhagymát majd felöntöm vízzel – annyival, hogy majd a csülköket ellepje – beleteszem a csülköket, megsózom, szemes borsot és egész babérleveleket teszek bele.

(mennyiségeket azért nem írok, hogy mindenki a saját szájíze szerint ízesítse)

Kb. 1 órát főzöm.

Ha puhára főtt a csülök, átteszem római tálba, hozzá teszem a negyedekre vágott krumplit és beteszem a sütőbe.

Sütés közben folyamatosan locsolgatom a főző/páclével.

Amikor már majdnem kész, leveszem a római tál tetejét és visszateszem a csülköket a sütőbe, hogy szép pirosra piruljanak.

 

Az uborka salátához felszeletem az uborkát, sózom, borsozom, hozzáadok egy csokor apróra vágott snidlinget, ráreszelek 1-2 gerezd fokhagymát, majd leöntöm egy kis pohár tejföllel.

Ezzel az étellel engem bármikor el lehet csábítani, a baj csak az, hogy úgy ízlik a legjobban ahogy én készítem! 

Jó étvágyat!!

 

Elkészítési idő: kb. 2 óra

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük