Póréhagymás-mustáros kacsaragu Gm&Lm

Sokat gondolkodtam azon, hogy melyik recepttel indítsam a blogot, aztán úgy döntöttem, hogy kezdjük a legfrissebbel. 
Ezt a finom kacsát tegnap előtt készítettem először és nagyon nagy sikerem volt vele. Véleményem szerint nagyon ízletesre sikeredett. 

 

kacsa regi

 

Hozzávalók 2 személyre:

50 dkg filézett kacsamell

1 nagy szál póréhagyma

1 dl száraz fehérbor

2 dl tejföl 

1 csokor snidling

1 ek. magos mustár

1 kk. kukoricakeményítő

olaj, só, bors

 

Elkészítés:

1) A póréhagymát alaposan megmosom és karikára vágom, majd tésztaszűrőbe teszem és ismét megmosom, így nem marad homokos. Kevés oliva olajon, kicsit megdinsztelem úgy, hogy ne piruljon meg, ez után hozzá adom a mustárt és megsózom.

Ha ezzel megvagyok, felöntöm a fehérborral, hozzá teszem a tejfölt (nagy általánosságban a Lidl laktóz mentes tejfölét használom, mert annak nem érzek keserű ízét) majd beleszórom az időközben apróra vágott snidlinget. Ha ez össze rottyant akkor hozzászórok egy kis kukorica keményítőt, hogy tetszetős, szószos állaga legyen.

2) Megfosztom a bőrétől a kacsamellet és hajszál vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom (én mindig frissen őrölt fehér borsot használok, nekem azzal a legízletesebbek az ételek) majd serpenyőben – előre felhevített – kevés oliva olajon hirtelen lepirítom, ha éppen van a zöldségesnél akkor szoktam hozzádobni egy marék szegfű gombát és azzal is összepirítom.

3) Ha ezzel is kész vagyok, rizzsel tálalom.

A húst össze is lehet keverni a raguval, de nekem tálalás szempontjából jobban tetszik úgy, hogy nincs összekeverve! Tálalás előtt megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel.

 

Elkészítési idő: 35 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További kacsa receptek, amiket nagyon szeretünk:

Kacsamell káposzta ágyon sütve

“Egyben” kacsasült

Kacsamell grillsajttal és rukkola salátával

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.