Ratatouille tepsiben kolbásszal Gm&Lm

10 éve, hogy életem során először – akkor Párizsban és egyébként azóta sem -, hogy ratatoullet ettem!

Ma a semmiből eszembe jutott és olyat remekeltem, mintha már évtizedek óta gyakorolt receptet készítettem volna! 

 

ratatulle

 

Hozzávalók 4 adagra:

2 hagyma cikkekre vágva

2 kissebb cukkini kockára vágva

1 padlizsán kockára vágva

1 piros kaliforniai paprika vastagabb csíkokra vágva

4 fej gomba vastagabb szeletekre vágva

1 szál póréhagyma hosszanti csíkokra vágva

4 paradicsom cikkekre vágva

4 fej fokhagyma

6 db kolbász bevagdosva – Lidl német glutén- és laktózmentes kolbász –

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (gáz:7 fokozat).

A hagymát egy kis erdélyi szalonnán előpirítom a tűzhelyen, hozzáadom a cukkinit, a paprikát – én tettem bele karikra vágott zöld csípős paprikát is – a padlizsánt, sózom, borsozom, beteszem a sütőbe és 20 percet sütöm.

Ezalatt bevagdosom a kolbászokat és kevés zsiradékon megpirítom.

A 20 perc letelte után a zöldségekhez adom a gombát, a póréhagymát, a paradicsomot és a reszelt/összenyomott fokhagymát, ismét sózom, borsozom, ráhelyezem az előpirított kolbászokat és vissza teszem a sütőbe további 20-25 percre.

Ha kész, egy kanálnyi laktózmentes tejföllel és aprított petrezselyemmel tálalom!

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük