10 éve, hogy életem során először – akkor Párizsban és egyébként azóta sem -, hogy ratatoullet ettem!
Ma a semmiből eszembe jutott és olyat remekeltem, mintha már évtizedek óta gyakorolt receptet készítettem volna!
Hozzávalók 4 adagra:
2 hagyma cikkekre vágva
2 kissebb cukkini kockára vágva
1 padlizsán kockára vágva
1 piros kaliforniai paprika vastagabb csíkokra vágva
4 fej gomba vastagabb szeletekre vágva
1 szál póréhagyma hosszanti csíkokra vágva
4 paradicsom cikkekre vágva
4 fej fokhagyma
6 db kolbász bevagdosva – Lidl német glutén- és laktózmentes kolbász –
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (gáz:7 fokozat).
A hagymát egy kis erdélyi szalonnán előpirítom a tűzhelyen, hozzáadom a cukkinit, a paprikát – én tettem bele karikra vágott zöld csípős paprikát is – a padlizsánt, sózom, borsozom, beteszem a sütőbe és 20 percet sütöm.
Ezalatt bevagdosom a kolbászokat és kevés zsiradékon megpirítom.
A 20 perc letelte után a zöldségekhez adom a gombát, a póréhagymát, a paradicsomot és a reszelt/összenyomott fokhagymát, ismét sózom, borsozom, ráhelyezem az előpirított kolbászokat és vissza teszem a sütőbe további 20-25 percre.
Ha kész, egy kanálnyi laktózmentes tejföllel és aprított petrezselyemmel tálalom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!