Imádom a leveseket!
Most látom csak, hogy még nem is posztoltam leves receptet, így most ezt gyorsan pótolom is egy nem hétköznapi, de annál inkább finom recepttel!
Hozzávalók 4 személyre:
2 l csirke- vagy zöldség alaplé
750 ml víz
200 g sárgaborsó
3 nagyobb burgonya kockára vágva
2 fej vöröshagyma apróra vágva
1 sárgarépa vékony szeletekre vágva
1 zöld kaliforniai paprika vékony szeletekre vágva (aki szereti a csípőset egy fél zöld csípős paprika is szeletekre vágva)
2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
1 ek. fűszerpaprika
1 ek. olívaolaj
só, frissen örölt fehérbors
friss petrezselyem a díszítéshez
tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát puhára párolom az olajon. Vegyük le a tüzről és adjuk hozzá a füszerpaprikát. Adjuk hozzá a kaliforniai paprikát, a csípős paprikát, a sárgarépát és a burgonyát. 10 percig óvatosan keverve pároljuk, majd öntsük fel vízzel és keverjük bele a borsót.
Fedő nélkül addig főzzük, amig a borsó meg nem puhul (30-40 perc).
Ha elkészült, robotgéppel pépesitjük.
Petrezselyemmel és joghurttal diszitve, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 1 óra
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További leves receptek, amiket nagyon szeretünk:
Zöldborsóleves ropogós baconnel
Pikáns tárkonyos halleves