Ritkán eszem tésztát, de ez az egyik nagy kedvencem!
Hozzávalók:
1 csomag Pasta d’oro spagetti tészta
5-6 szelet serrano sonka
1 vékony csík kolozsvári szalonna
2 kis pohár laktózmentes tejföl (vagy 2 dl tejszín)
2 tojás sárgája
2 gerezd fokhagyma
sóű
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízbe teszem és 9-10 perc alatt készre főzöm, majd ha elkészült folyó hideg vízben alaposan leöblítem, hogy ne álljon össze.
Miközben a tészta fő, felpirítom az apróra vágott kolozsvári szalonnát és a sonkát (egy szeletett nagyobbra vágok mint a többit, így sütöm meg és majd ezt használom a díszítéshez), valamint egy tálkába összekeverem a tejfölt (az eredeti recept szerint tejszínnel készítik, de az én pocakom a laktózmenteset sem bírja)a két tojás sárgáját és a reszelt fokhagymát.
Az alaposan leöblített tésztát, hozzáadom a pirított szalonnához/sonkához és néhány percig tovább pirítom, majd leöntöm a szósszal, átforgatom néhányszor és forrón, pannónia sajttal megszórva a szervírozáshoz félretett sonkával tálalom.
Elkészítési idő: 20 perc
Gyors és finom vacsora, ezzel nem lehet mellé nyúlni!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További tészta receptek amiket nagyon szeretünk:
Pestós tagliatelle – VIDEÓVAL!
Csirkés tészta csőben sütve – VIDEÓVAL!
Színpompás sajtos-csirkés tészta – VIDEÓVAL!