Tudom, hogy a gomba egy megosztó alapanyag, ellenben nekem nagy kedvencem és remélem ez a recept sok új rajongót hoz gomba fronton!
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg gomba
4 szál újhagyma
egy csokor friss snidling
5-6 szál friss kakukkfű (vagy szárított)
2 gerezd fokhagyma
1 egész piros chili
2 tk. chilipor
1 kis pohár laktózmentes tejföl
2 ek. kukoricakeményítő
só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A gombát apró kockára vágom, kevés zsiradékon megpirítom, amikor már finom az illata hozzáadom a felaprított újhagymát, az aprított snidlinget, a tört fokhagymát, további néhány percet pirítom, majd rádobom a kakukkfüvet a chili paprikát, sózom, borsozom és felengedem vízzel.
Forrástól számított 10 percet főzöm, majd hozzákeverem a tejfölt, a kukoricakeményítőt megvárom még kettőt-hármat rottyan és már tálalom is.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További leves receptek, amiket nagyon szeretünk:
Zöldborsóleves ropogós baconnel
Pikáns tárkonyos halleves