Csirkeaprólék leves Gm&Lm

Örök klasszikus, mindenkinek meg van rá a saját receptje…íme az enyém! 🙂

20140723_144321-1.jpg

Hozzávalók:

75 dkg csirke aprólék

2 sárgarépa darabolva

2 fehérrépa darabolva

1 vöröshagyma apróra vágva

2 marék zöldborsó

2 fej gomba szeletekre vágva

2 gerezd fokhagyma

petrezselyemzöld

1 tojás sárgája

1 kis pohár lm tejföl

só, néhány szem egész fekete bors

Elkészítés: 

Az aprólékot alaposan megmosom és annyi vízzel hogy ellepje, oda teszem főni. Ha felforrt és lehaboztam, sózom, hozzádobom a szemes borsot és a fokhagymát, majd puhára főzöm.

A zöldségeket megpucolom, feldarabolom és az apróra vágott hagymával kevés zsiradékon megpárolom.

Ha a hús puhára főt, felöntöm vele a zöldségeket és további 10 percig együtt főzöm őket.

A tejfölt összekeverem a tojássárgájával, pici sóval, felhígítom néhány kanál leves lével, a leveshez öntöm és néhány perc alatt készre főzöm.

Egy kanál tejföllel és frissen aprított petrezselyemzölddel tálalom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük