Kasnocken Gm&Lm

Fő a változatosság! 🙂

……thai, mexikói, magyaros…akkor most jöjjön egy német tradicionális étel! 

Nagy kedvencem, bár több mint 10 éve ettem utoljára, így most nekiláttam és siker!

20140717_184322-1.jpg

Hozzávalók 4 főre:

Nokedlihez:

11 ek. FreeFrom gluténmentes liszt

2 ek. kukoricaliszt

3 tojás

4 dl víz

3 csipet só

A Kasnocken-hez:

30 dkg holland gouda sajt

3 fej vöröshagyma

1 kisebb csokor snidling

Elkészítés:

Összekeverem a hozzávalókat a nokedlihez – aki nem gluténérzékeny az készítsen hagyományos nokedli tésztát –  forrásban lévő sós vízbe szaggatom és készre főzöm.

Egy fej vöröshagymát karikára vágok és forró olajban kisütöm, majd ezt használom a díszítéshez!

A maradék két fej vöröshagymát lereszelem nagy lukú sajtreszelőn, serpenyőbe teszem, némi zsiradékon meg pirítom, hozzáadom a kifőtt nokedlit, így is pirítom néhány percig, majd hozzá adom a reszelt sajtot, a snidlinget és fedő alatt – néhányszor átkeverve – további 10 percig sütöm.

Ha elkészült, az előre elkészített hagymakarikákkal és apróra vágott snidlinggel tálalom.

Jó étvágyat! 🙂

Elkészítési idő: 35 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is, ahol hamarosan receptversenyt hirdetünk :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük