Mexikói Chilis bab Gm&Lm

Jöjjön – ismét – egy kis Mexikó és a ház urának egyik nagy kedvence, ami természetesen bográcsban elkészítve a legfinomabb!

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg darált marhahús vagy szeletelt csirkemell filé

40 dkg vörös bab

25 dkg hámozott paradicsom

20 dkg morzsolt kukorica

2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva

4 gerezd fokhagyma

1 csípős zöldpaprika

1 fél piros és egy fél zöld chili

só, bors, babérlevél

 

Elkészítés:

A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük, és bő vízben a babérlevéllel, egy fej egészben hagyott vöröshagymával, és két gerezd fokhagymával félpuhára főzzük.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzá adjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a zöldpaprikát, a chiliket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt félpuhára főzzük.

Ha ezzel megvagyunk, a babot, annyi főzőlevével, hogy szaftos legyen a húshoz adjuk, majd hozzá tesszük a felkockázott paradicsomot, a kukoricát és készre főzzük.

Jó étvágyat! 

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További bab receptek, amiket nagyon szeretünk:

Mexikói csirkemell – VIDEÓVAL

Mexikói csirkés tészta

Hekkfilé fűszeres babbal, chorizóval

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük