Jöjjön – ismét – egy kis Mexikó és a ház urának egyik nagy kedvence, ami természetesen bográcsban elkészítve a legfinomabb!
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált marhahús vagy szeletelt csirkemell filé
40 dkg vörös bab
25 dkg hámozott paradicsom
20 dkg morzsolt kukorica
2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
4 gerezd fokhagyma
1 csípős zöldpaprika
1 fél piros és egy fél zöld chili
só, bors, babérlevél
Elkészítés:
A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük, és bő vízben a babérlevéllel, egy fej egészben hagyott vöröshagymával, és két gerezd fokhagymával félpuhára főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzá adjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a zöldpaprikát, a chiliket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt félpuhára főzzük.
Ha ezzel megvagyunk, a babot, annyi főzőlevével, hogy szaftos legyen a húshoz adjuk, majd hozzá tesszük a felkockázott paradicsomot, a kukoricát és készre főzzük.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További bab receptek, amiket nagyon szeretünk:
Hekkfilé fűszeres babbal, chorizóval