Valójában kenyérnek kezdtem el, aztán úgy döntöttem, hogy muffin formában sütöm ki! 🙂
Hozzávalók:
7 ek. Schar B mix liszt (aki nem gluténérzékeny: 7ek. finomliszt)
1 tk. só
3 tk. sütőpor
1 tk szódabikarbóna
2,5 dl tej
fél citrom leve
3 tojás
1 tk. paradicsompüré
2 ek. olíva olaj
8-10 db konfitált paradicsom http://gastrohobbi.blog.hu/2014/06/27/sajttal_sajat_keszitesu_konfitalt_paradicsommal_gm_lm
20 dkg gouda sajt
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat).
Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban habverővel összekeverem a tejet, a citrom levét, a tojást, a paradicsompürét, az olajat. A nedves hozzávalókat hozzákeverem a szárazhoz, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, a sajtot (néhány csipetet meghagyok a tetejére).
Muffin formába öntöm, a tetejét megszórom sajttal és 30-35 percig sütöm (úgy, hogy a közepébe szúrt hústű tisztán jöjjön ki).
Önmagában is nagyon ízletes, de félbevágva, megvajazva ajánlom! 🙂
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi