Burgonya chips Gm&Lm

Mindenki kedvence…..a burgonya chips……100% burgonyából! 🙂

image-363380f8799ea04e3c843b0329520e17dc5ba3dafc215ec00d8e38406b498e32-V-1.jpg

Hozzávalók:

2 nagyobb burgonya

3 ek. olaj

3 tekerésnyi frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra légkeveréses fokozaton előmelegítem.

A burgonyák héját alaposan ledörzsölöm és káposzta gyalun egyenlő szeletekre vágom. Karikázhatjuk uborka gyalun is, de én ezt a vastagabb verziót jobban szeretem.

A burgonyát meglocsolom az olajjal, a citromlével és borsozom, alaposan átforgatom, majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben eloszlatom úgy a szeleteket, hogy ne fedjék egymást.

Beteszem a sütőbe és addig sütöm, amíg elkezd hólyagosodni és szép aranybarna lesz.

Tálalás előtt sózom. Nagyon fontos, hogy hamarabb ne, mert akkor nem lesz finom ropogós!

Elkészítési idő: 25 – 30 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük