Mindenki kedvence…..a burgonya chips……100% burgonyából! 🙂
Hozzávalók:
2 nagyobb burgonya
3 ek. olaj
3 tekerésnyi frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra légkeveréses fokozaton előmelegítem.
A burgonyák héját alaposan ledörzsölöm és káposzta gyalun egyenlő szeletekre vágom. Karikázhatjuk uborka gyalun is, de én ezt a vastagabb verziót jobban szeretem.
A burgonyát meglocsolom az olajjal, a citromlével és borsozom, alaposan átforgatom, majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben eloszlatom úgy a szeleteket, hogy ne fedjék egymást.
Beteszem a sütőbe és addig sütöm, amíg elkezd hólyagosodni és szép aranybarna lesz.
Tálalás előtt sózom. Nagyon fontos, hogy hamarabb ne, mert akkor nem lesz finom ropogós!
Elkészítési idő: 25 – 30 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi