Tipikus mi van a hűtőben, abból főzök vacsorát recept és tipikusan nagyon jól sikerült. 🙂
Hozzávalók:
6 db nagyobb burgonya
35 dkg füstölt lecsókolbász
15 dkg kolozsvári szalonna
1 kis fej vöröshagyma
3 marék fagyasztott zöldborsó
4 gerezd fokhagyma
4 dl tej (én laktózmentest használtam)
2 dl víz
2 ek. kukoricakeményítő
só és frissen őrölt fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A hozzávalókat (a tej,a víz és a keményítő kivételével) egy jénai tálba teszem, sózom borsozom, összeforgatom, majd felöntöm a tejjel és a vízzel és 1 óra alatt, alufóliával lefedve készre sütöm.
Az egy óra leteltével, leveszem a fóliát, rászitálom a kukorica keményítőt, összekeverem és további 10 percre vissza teszem a sütőbe!
Forrón tálalom!
Elkészítési idő: 80 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi