Paradicsomos fritatta Gm&Lm

Nem rántotta, nem is omlett, ez a fritatta,,,,,,egy nagyon kellemes olasz étel ahogy én készítem!

20140903_203430-1.jpg

Hozzávalók 2 főre:

10 dkg kolozsvári szalonna

3 szál újhagyma

6 tojás

1 dl tej (én laktózmenteset használtam)

2 paradicsom

fél csokor petrezselyem aprítva

néhány szál friss snidling

1 gerezd fokhagyma

só, frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 190 fokra.

A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágom és egy olyan lábasban, amit később be tudok tenni a sütőbe, zsiradék nélkül lepirítom, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát, üvegesre párolom és közvetlenül mielőtt leveszem a tűzről, rádobom az aprított fokhagymát.

A tojást felverem a tejjel, sózom, borsozom, megszórom az aprított petrezselyemzöld felével, alaposan összekeverem és ráöntöm a hagymás szalonnára.

Ráteszem a tojás tetejére a felkarikázott paradicsom szeleteket, megszórom a maradék petrezselyem zölddel, az aprított snidlinggel és 10 perc alatt a sütőben készre sütöm.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük