Nem rántotta, nem is omlett, ez a fritatta,,,,,,egy nagyon kellemes olasz étel ahogy én készítem!
Hozzávalók 2 főre:
10 dkg kolozsvári szalonna
3 szál újhagyma
6 tojás
1 dl tej (én laktózmenteset használtam)
2 paradicsom
fél csokor petrezselyem aprítva
néhány szál friss snidling
1 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 190 fokra.
A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágom és egy olyan lábasban, amit később be tudok tenni a sütőbe, zsiradék nélkül lepirítom, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát, üvegesre párolom és közvetlenül mielőtt leveszem a tűzről, rádobom az aprított fokhagymát.
A tojást felverem a tejjel, sózom, borsozom, megszórom az aprított petrezselyemzöld felével, alaposan összekeverem és ráöntöm a hagymás szalonnára.
Ráteszem a tojás tetejére a felkarikázott paradicsom szeleteket, megszórom a maradék petrezselyem zölddel, az aprított snidlinggel és 10 perc alatt a sütőben készre sütöm.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi