Amikor kedvet kaptam a tavaszi tekercs elkészítéséhez, mindent elolvastam róla a neten amit találtam, majd néhány napig ülepedett bennem a dolog és az alábbi finomság kerekedett belőle.
Azt hiszem felkerül a repertoárba, mert nagy sikere volt 🙂
Hozzávalók 10 darabhoz:
2 szelet makréla filé
10 db rizslap
1 kígyóuborka
1 nagy fej lila hagyma
1 nagyobb sárgarépa
15 dkg üvegtészta
néhány friss koriander levél
só, bors
édes chili szósz
Elkészítés:
A halat sózom, borsozom, majd egy grillserpenyőben hirtelen megsütöm, ha kihűlt felaprítom és 10 részre osztom. A zöldségeket egyenlő vastagságú darabokra aprítom, az üvegtésztát 15 percre forró vízbe áztatom, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.
Egy tálba langyos vizet öntök, veszek egy rizs lapot, belemártom a vízbe, addig lögybölöm még hajtogatható állagú lesz, ráteszem egy tányérra, a közepére teszek egy csipet üvegtésztát, egy csipet sárga répát, egy csipet lila hagymát, egy csipet kígyó uborkát, egy adag halat megszórom aprított korianderrel, behajtom a rizslap két szélét, majd szépen feltekerem.
Ezt a lépéssorozatot még kilencszer megismétlem és édes chili szósszal kínálom a tekercseket.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc