Vietnámi tavaszi tekercs GastroHobbi módra Gm&Lm

Amikor kedvet kaptam a tavaszi tekercs elkészítéséhez, mindent elolvastam róla a neten amit találtam, majd néhány napig ülepedett bennem a dolog és az alábbi finomság kerekedett belőle.

Azt hiszem felkerül a repertoárba, mert nagy sikere volt 🙂

vietnami tekercs.jpg

Hozzávalók 10 darabhoz:

2 szelet makréla filé

10 db rizslap

1 kígyóuborka

1 nagy fej lila hagyma

1 nagyobb sárgarépa

15 dkg üvegtészta

néhány friss koriander levél

só, bors

édes chili szósz

Elkészítés:

A halat sózom, borsozom, majd egy grillserpenyőben hirtelen megsütöm, ha kihűlt felaprítom és 10 részre osztom. A zöldségeket egyenlő vastagságú darabokra aprítom, az üvegtésztát 15 percre forró vízbe áztatom, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.

Egy tálba langyos vizet öntök, veszek egy rizs lapot, belemártom a vízbe, addig lögybölöm még hajtogatható állagú lesz, ráteszem egy tányérra, a közepére teszek egy csipet üvegtésztát, egy csipet sárga répát, egy csipet lila hagymát, egy csipet kígyó uborkát, egy adag halat megszórom aprított korianderrel, behajtom a rizslap két szélét, majd szépen feltekerem.

Ezt a lépéssorozatot még kilencszer megismétlem és édes chili szósszal kínálom a tekercseket.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük