Zöld fűszeres sült zöldségek Gm&Lm

Amikor valami finomat szeretnénk enni, de nincs kedvünk a húshoz, akkor jöhet ez a a színpompás zöldségkombináció. Ennyi zöldség egy kis mozzarellával összesütve, zöld fűszerekkel bolondítva, csak és kizárólag finom lehet. Az alapanyagokat ízlés szerint variálhatjuk, tegyünk bele mindenfélét amit szeretünk. Nálunk most ez a cukkinis variáció készült, jó szívvel ajánlom mindenkinek, legyen az köret vagy főétel.

image-4fb72cef65ed288205756d730f3034b1155ff84a5b22c1abd54f83c6795603d7-V-1.jpg

Hozzávalók 2 főre:

3 közepes méretű burgonya

1 nagyobb cukkini

2 nagyobb paradicsom

12 szelet mozzarella

fél fej lila hagyma

1 dl extra szűz olíva olaj

ízlés szerint friss vagy szárított fűszerek: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem zöld

frissen őrölt fehér bors

2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A megpucolt burgonyát egyenlő szeletekre vágom és lobogó, sós vízben 5-6 percig főzöm, ezt követően leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A paradicsomot és a cukkinit hasonló vastagságú szeletekre vágom, mint a krumplit, sózom, borsozom, majd a mozzarellával, a burgonyával és a hajszál vékonyra vágott lila hagymával egy jénai tálba rétegezem.

Az olajba belekeverem az aprított zöld fűszereket, a reszelt fokhagymát és meglocsolom vele a zöldségeket.

180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHob

 

Forrás: http://kifoztuk.hu/letoltes ; kifoztuk.hu online magazin 2014 szeptemberi száma.

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük