Aszaltgyümölccsel díszített csokoládé Gm

Tökéletes gasztroajándék, gyorsan megvan és nagyon mutatós! 🙂

 image-2e23f1e7d2b081858666f96cb9b8bc8057bff3d41922476b5145d4d3111d54b4-V

Hozzávalók:

30 dkg étcsokoládé 

30 dkg fehércsokoládé (mindkét esetben az aldi gm csokoládéját ajánlom)

Ízlés szerint aszaltgyümölcsök

Én a fehécsokit aszalt vörösáfonyával és kesudióval, az étcsokit mandulával, dióval, arany mazsolával és áfonyával díszitettem.

Elkészítés:

A fehér csokival kezdtem. Vettem két egymásra illeszthető lábast, az alsót negyedéig engedtem vízzel és oda tettem főni, amikor felfőtt takarékra vettem alatta a tűzhelyet, a vízgőz fölé tettem a kockára tördelt csokoládéval megtöltött lábast és addig gőzöltem amíg a csoki szépen megolvadt.

Egy alacsonyabb falu jénai tálba sütőpapírt tettem, beleöntöttem a csokit és elsimítgattam úgy, hogy kb. fél centi vastag legyen, majd megszortam az aszalt gyümölcsel, enyhén belenyomkodtam a csokiba és betettem a fagyasztóba.

A folyamatot az étcsokival is megismételtem.

15-20 perc hűtés után, feltördelve kínálom!

Jó nassolást!

Elkészítési idő: 50 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük