Ez a finom leves, mindig a gyerekkoromat juttatja eszembe, lehet gyakrabban kellene készíteni! 🙂
Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
1 fej vöröshagyma aprítva
2 gerezd fokhagyma
1 ek zsiradék
1 kisebb fej kelkáposzta
5 pár bécsi virsli (az aldi gm virsliét használtam)
3 burgonya
1 kis pohár lm tejföl
3 tk kukoricakeményítő
só
ízlés szerint őrölt köménymag
1 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
A szalonnát a zsiradékon kisütöm, hozzáadom az aprított vöröshagymát és üvegesre pirítom.
A kelkáposztából kivágom a torzsáját, felszeletem a leveleket, majd a kockára vágott burgonyával és a reszelt fokhagymával a szalonnás hagymához adom. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, megsózom, megszórom őrölt köménnyel, hozzá adom a szódabikarbónát és fedő alatt puhára főzöm.
Ha a krumpli és a káposzta megpuhult, hozzáadom a felkarikázott virslit és további 10 percig főzöm.
A keményítőt fél deci hideg vízben feloldom, hozzákeverem a tejfölt, megszaporítom 2-3 evőkanál leves levével, majd az így kapott sűrítményt a leveshez keverem és összeforralom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi