Amikor halat akarok készíteni, mindig ellenállásba ütközöm otthon…..tegnap vacsorára ezt a finomságot készítettem és ma reggel is – miután tegnap este kétszer is hallottam – elhangzott, hogy a tegnapi vacsora nagyon finom volt, így bátran ki merem jelenteni, hogy ez egy nagyon finom elkészítési módja a halnak! 🙂
Hozzávalók:
6 szelet tengeri hal filé (ki melyiket szereti)
6 nagy fej csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 egész citrom leve
1 kis dobozos lm tejföl
3 ek olívaolaj
só
Elkészítés:
A halszeleteket sózom, meglocsolom a citrom levével és félre teszem.
A vöröshagymát apró kockákra vágom, üvegesre pirítom a zsiradékon, ráteszem a megmosott, megpucolt, szeletekre vágott gombát, sózom, hozzá adom az aprított petrezselyem zöldet, fedő alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm.
A halszeleteket egy grillserpenyőn meggrillezem, ráöntöm a tejföllel elkevert gombát és fedő alatt 5-10 percig párolom.
Párolt rizzsel és citromkarikával tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi