Hamburger Gm&Lm – VIDEÓVAL!

A házi hamburgernek nincs párja. Legyen az egy hétköznap este, meccsnézés a barátokkal……egészen biztos, hogy sikert aratunk ha ezt a finomságot tálaljuk.

 

13833250_1215014441855801_1326837235_o

 

Hozzávalók 8 db húspogácsához:

80 dkg sertés és marha darált hús vegyesen

15 dkg erdélyi szalonna 

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 ek ketchup

2 ek dijon mustár

2 tk frissen őrölt fehér bors

8 szelet pannónia lm sajt (aki nem érzékeny használjon cheddar sajtot!!)

Díszítéshez:

ízlés szerint saláta levél, uborka, paradicsom, lila hagyma

 

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, majd lecsepegtetem és egy éles kés segítségével felaprítom. A hagymát és a fokhagymát lereszelem. 

A darált húst egy tálban összekeverem, hozzá adom a szalonnát, a hagymát, a fokhagymát, beleteszem a ketchupot és a mustárt, sózom, borsozom, alaposan össze keverem és kicsit pihentetem.

Én öntött vas serpenyőben szoktam a húspogácsákat kisütni, de ha nincs, megteszi egy hagyományos serpenyő.

A húspogácsa mindkét oldalát megsütöm, majd mielőtt kivenném a serpenyőből, ráteszem a sajtszeletet, hogy szépen ráolvadjon a húsra.

Zöldségekkel megtöltött zsemlében kínálom!

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 20 perc+pihentetés

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.