Nem szeretem a csirkemellet, de ez a recept mindig feledteti velem ezt az érzést, finom, puha, szaftos, mintha nem is csirkemell lenne! 🙂
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell
3 szál friss kapor
1 kis pohár lm tejföl
1 kg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
só
zsiradék
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, felkockázom és sós vízben megfőzöm. A felkarikázott hagymát a zsiradékban megpirítom, ráöntöm a főtt krumplit és néha átkeverve felpirítom.
A tejfölt, az aprított kaporral egy tányérban kikeverem.
A csirkemellet szeletekre vágom, picit megklopfolom, sózom, bekenem a tejfölös, kapros egyveleggel és min. 1 órára beteszem a hűtőbe (még finomabb, ha előző este bepácoljuk).
Grillserpenyőben megsütöm a pácolt csirkemelleket és a hagymás krumplival, forrón tálalom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc (+pácolási idő)
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi
alapötlet: http://aprosef.hu/kapros_joghurtos_csirkemell_recept_hagymas_tortburgonyaval