Pulykatokány GastroHobbi módra Gm&Lm

Ritkán készítek pulykahúst, de ezt a finomságot pulykacombbal szoktam készíteni! 

pulykatokány

Hozzávalók:

70 dkg pulykacomb kockára vágva

50 dkg zöldborsó

15 dkg kolozsvári szalonna felkockázva

2 fej vöröshagyma apróra vágva

1 paradicsom kockára vágva

1 tv paprika kockára vágva

2 karika csípős zöldpaprika

2 gerezd fokhagyma

2 ek zsiradék

1 kis pohár lm tejföl

2 ek kukoricakeményítő

ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és majoranna

Elkészítés:

A szalonnát a zsiradékon megpirítom, hozzáadom a vöröshagymát és üvegesre párolom.

A pulykacombot a hagymás, szalonnás egyvelegre teszem és néha megkeverve addig pirítom, míg a hús kifehéredik. Hozzáadom a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és fedő alatt, takarék lángon 40 percig főzöm, majd hozzáadom a zöldborsót és további 20 perc alatt készre főzöm.

A tejfölt belekeverem a húsos raguba, valamint  a keményítőt feloldom 1 dl hideg vízben és ezt is a húshoz keverem és újra felforralom.

Frissen kifőtt gm galuskával tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 75 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük