Ritkán készítek pulykahúst, de ezt a finomságot pulykacombbal szoktam készíteni!
Hozzávalók:
70 dkg pulykacomb kockára vágva
50 dkg zöldborsó
15 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
2 fej vöröshagyma apróra vágva
1 paradicsom kockára vágva
1 tv paprika kockára vágva
2 karika csípős zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek zsiradék
1 kis pohár lm tejföl
2 ek kukoricakeményítő
ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és majoranna
Elkészítés:
A szalonnát a zsiradékon megpirítom, hozzáadom a vöröshagymát és üvegesre párolom.
A pulykacombot a hagymás, szalonnás egyvelegre teszem és néha megkeverve addig pirítom, míg a hús kifehéredik. Hozzáadom a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje és fedő alatt, takarék lángon 40 percig főzöm, majd hozzáadom a zöldborsót és további 20 perc alatt készre főzöm.
A tejfölt belekeverem a húsos raguba, valamint a keményítőt feloldom 1 dl hideg vízben és ezt is a húshoz keverem és újra felforralom.
Frissen kifőtt gm galuskával tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 75 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi