Régmúlt idők nagy kedvence. Nagyon régen készítettem ezt a finomságot, így most nagyon megörültem, amikor megláttam az egyik recept magazinban!
Hozzávalók:
20 dkg kolozsvári szalonna
2 fej vöröshagyma
2 kis poharas lm tejföl
30 dkg kukoricadara
10 dkg reszelt sajt (esetemben pannonia, de aki nem laktóz érzékeny minden kép füstölt sajttal készítse!)
1,5 l viz
1 ek zsiradék
só
Elkészítés:
A felkockázott szalonnát a zsiradékon ropogósra sütöm, majd papírtörlőre szedem. A szalonna zsírján megdinsztelem a hagymát majd ezt is félre teszem.
A kukoricadarát sós, forrásban lévő vízben, folyamatos kevergetés mellet készre főzöm, majd három részre osztom.
Egy zsiradékkal kikent jénai tálba a megfőtt puliszkából kiterítek egy réteget, megkenem az egyik doboz tejföllel, szétoszlatom rajta a dinsztelt hagyma felét, és megszórom a szalonna kockák egyharmadával, majd megint húzok rá egy réteget a puliszkából, amin eloszlatom a maradék hagymát, ráöntöm a másik doboz tejfölt, megszórom a szalonna kocka második harmadával. Megint egy réteg puliszka és forró sütőben 220 fokon, alsó felső sütéssel 40 percet sütöm, majd megszórom a reszelt sajttal és további 10 percre visszateszem a sütőbe, hogy a sajt szép pirosra piruljon.
A maradék szalonna kockával és aprított petrezselyem zölddel megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 65 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi
Ötletadó: Nők lapja konyhája, 2014 októberi szám, 51. oldal.