Rakott puliszka Gm&Lm

Régmúlt idők nagy kedvence. Nagyon régen készítettem ezt a finomságot, így most nagyon megörültem, amikor megláttam az egyik recept magazinban! 

rakott puliszka

Hozzávalók:

20 dkg kolozsvári szalonna

2 fej vöröshagyma

2 kis poharas lm tejföl

30 dkg kukoricadara

10 dkg reszelt sajt (esetemben pannonia, de aki nem laktóz érzékeny minden kép  füstölt sajttal készítse!)

1,5 l viz

1 ek zsiradék

Elkészítés:

A felkockázott szalonnát a zsiradékon ropogósra sütöm, majd papírtörlőre szedem. A szalonna zsírján megdinsztelem a hagymát majd ezt is félre teszem. 

A kukoricadarát sós, forrásban lévő vízben, folyamatos kevergetés mellet készre főzöm, majd három részre osztom.

Egy zsiradékkal kikent jénai tálba a megfőtt puliszkából kiterítek egy réteget, megkenem az egyik doboz tejföllel, szétoszlatom rajta a dinsztelt hagyma felét, és megszórom a szalonna kockák egyharmadával, majd megint húzok rá egy réteget a puliszkából, amin eloszlatom a maradék hagymát, ráöntöm a másik doboz tejfölt, megszórom a szalonna kocka második harmadával. Megint egy réteg puliszka és forró sütőben 220 fokon, alsó felső sütéssel 40 percet sütöm, majd megszórom a reszelt sajttal és további 10 percre visszateszem a sütőbe, hogy a sajt szép pirosra piruljon.

A maradék szalonna kockával és aprított petrezselyem zölddel megszórva tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 65 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

Ötletadó: Nők lapja konyhája, 2014 októberi szám, 51. oldal.

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük