Sütőben sült túrógombóc édes tejföllel Gm&Lm

Ajánlom mindenkinek, hogy kicsit rugaszkodjon el a megszokott klasszikus túrógombóctól és próbálja ki ezt a változatát, még ha ez nem is olyan mutatós. Szerintem  a siker garantált! 

túrógomboc

Hozzávalók:

25 dkg lm túró

2 púpozott ek rizsdara (aki nem gluténérzékeny, használhat búzadarát)

fél citrom reszelt héja

2 tojás

2 kis pohár lm tejföl

2 ek porcukor

pici só

Elkészítés:

A túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával. kb. 10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a túrós maszlaghoz keverem.

Gombócokat formázok és egy tűzálló tálba teszem őket. A tejfölt elkeverem a porcukorral, a maradék 1 tojással és a gombócokra öntöm.

170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

Ízlés szerint, fahéjas porcukorral megszórva, vagy házi dzsemmel tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

 

Ötletadó: Nők lapja konyhája, 2014 októberi szám, 5. oldal.

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük