Ajánlom mindenkinek, hogy kicsit rugaszkodjon el a megszokott klasszikus túrógombóctól és próbálja ki ezt a változatát, még ha ez nem is olyan mutatós. Szerintem a siker garantált!
Hozzávalók:
25 dkg lm túró
2 púpozott ek rizsdara (aki nem gluténérzékeny, használhat búzadarát)
fél citrom reszelt héja
2 tojás
2 kis pohár lm tejföl
2 ek porcukor
pici só
Elkészítés:
A túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával. kb. 10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a túrós maszlaghoz keverem.
Gombócokat formázok és egy tűzálló tálba teszem őket. A tejfölt elkeverem a porcukorral, a maradék 1 tojással és a gombócokra öntöm.
170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint, fahéjas porcukorral megszórva, vagy házi dzsemmel tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi
Ötletadó: Nők lapja konyhája, 2014 októberi szám, 5. oldal.