Egy újabb változata a töltött cukkininek. A tölteléket illetően csak a képzelet szab határt, én most az alábbi összetevőkkel készítettem! 🙂
Hozzávalók:
2 szép egészséges cukkini
1 piros kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
1 paradicsom
2 egész mozzarella
4 szál friss kakukkfű
10-15 bazsalikom levél
néhány szál petrezselyem zöld
só és frissen őrölt fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmosom, hosszában (legyező szerűen)bevagdosom és besózom.
A paradicsomot, a lila hagymát, a mozzarellát, a paprikát szeletekre vágom.
Egy jénai tálat kivajazok, bele teszem a cukkiniket, a bevagdosásokba beletöltöm a karikázott zöldségeket, megszórom az aprított petrezselyem zölddel, bazsalikommal, borssal, ráteszem a kakukkfű ágakat és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig párolom, majd leveszem az alufóliát és további 5 percre vissza teszem a sütőbe.
Sült hússal, vagy önálló ételként kínálom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi