Csirkecombok zöldségágyon Gm&Lm

Túl nagy erőfeszítést nem igénylő, zöldséges, húsos vacsora, a sütőből! 

csirkecomb_zoldsegagyon

Hozzávalók:

7 db csirke felső comb filé

70 dkg sárgarépa

3 kápia paprika

1 fej vöröshagyma

7 ek worchester szósz

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítem.

A csirkecombokat alaposan megmosom, ízlés szerint sózom borsozom, majd meglocsolom a worchester szósszal és állni hagyom, amíg a zöldségeket felaprítom.

A sárgarépát megpucolom, nagyobb darabokra vágom, a hagymát felszeletelem, a paprikát ketté vágom, eltávolítom a magházát és ezt is nagyobb darabokra vágom.

Egy jénai tálat kikenek vajjal, belehalmozom a sózott, borsozott zöldséget, szép sorban ráhelyezem a húst, meglocsolom a páclével és alufóliával lefedve 45 perc alatt puhára párolom.

Ha a hús megpuhult, eltávolítom a fóliát és további 10 percre visszateszem a sütőbe, hogy a húsok szép pirosra süljenek (félidőnél kiveszem és meglocsolom a szaftlével).

Mi csak a zöldségeket eszük köretként, de kínálhatunk hozzá párolt rizst.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő:  70 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük