Egy régi hagyományos recept, ahogy a nagyszüleink készítették a sült csirkét! 🙂
Hozzávalók:
1 egész konyhakész csirke
1 citrom
1 kg burgonya
15 dkg kolozsvári szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 ek fűszerpaprika
2 ek olaj
néhány kakukkfű ág
ízlés szerint só
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A csirkét alaposan megmosom, a negyedelt citromot a kakukkfűvel a hasüregébe teszem és összekötözöm a lábait.
A fűszerpaprikát összekeverem az olajjal, ízlés szerint sóval, alaposan bedörzsölöm vele a csirke bőrét és egy hőálló tálba teszem.
A burgonyát megpucolom, kockára vágom, majd összekeverem a kockára vágott szalonnával, -vöröshagymával, aprított fokhagymával, némi olajjal, sózom, a csirke köré halmozom és alufóliával lefedve 50 percig a sütőbe helyezem.
Ha a csirke megpuhult, leveszem az alufóliát és 4-5 percenként a saját levével locsolgatva szép pirosra sütöm!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 90 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi