Sült csirke vele sült burgonyával Gm&Lm

Egy régi hagyományos recept, ahogy a nagyszüleink készítették a sült csirkét! 🙂

sültcsirke

Hozzávalók:

1 egész konyhakész csirke

1 citrom

1 kg burgonya

15 dkg kolozsvári szalonna

4 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

2 ek fűszerpaprika

2 ek olaj

néhány kakukkfű ág

ízlés szerint só

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítem.

A csirkét alaposan megmosom, a negyedelt citromot a kakukkfűvel a hasüregébe teszem és összekötözöm a lábait.

A fűszerpaprikát összekeverem az olajjal, ízlés szerint sóval, alaposan bedörzsölöm vele a csirke bőrét és egy hőálló tálba teszem.

A burgonyát megpucolom, kockára vágom, majd összekeverem a kockára vágott szalonnával, -vöröshagymával, aprított fokhagymával, némi olajjal, sózom, a csirke köré halmozom és alufóliával lefedve 50 percig a sütőbe helyezem.

Ha a csirke megpuhult, leveszem az alufóliát és 4-5 percenként a saját levével locsolgatva szép pirosra sütöm!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 90 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük