Ha ezt a levest készítjük vacsorára, garantáltan nyugodt éjszakánk lesz….legalábbis a vámpírokat illetően biztos!
Hozzávalók:
2 fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma
3 liter húsleves (amikor épp nincs húsleves akkor krumplilével – a főt krumpli enyhén sós főző vize – szoktam felönteni)
1 kis poharas lm tejföl
2 ek kukorica keményítő
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és némi zsiradékon üvegesre párolom, hozzá adom a megpucolt, apróra vágott fokhagymát és éppen hogy csak átforgatom, majd felöntöm a húslevessel és felforrás után további 15 percig főzöm.
Ha ezzel megvagyok, a keményítőt elkeverem 1 dl vízben, adok hozzá néhány kanál leveslét, hozzáöntöm a tejfölt és csomómentesre keverem, majd az egészet a leveshez öntöm és bot turmixal alaposan leturmixolom.
A pépesítés után visszateszem a tűzhelyre és fel rottyantom.
Sajtos vagy natur pirítóssal, aprított petrezselyem zölddel meghintve tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi