Bolognai penne Gm&Lm

Mindenkinek van egy „eredeti” bolognai receptje….ime az enyém.

Szerintem a titka a friss zöldfűszerekben rejlik, legalábbis ez az amiért én annyira szeretem.

penne (1)

Hozzávalók:

50 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen)

1 nagy fej vöröshagyma

2 konzerv paradicsom – darabos –

egy kis csokor bazsalikom

néhány szál kakukkfű és oregánó

1 gerezd fokhagyma

50 dkg FreeFrom penne tészta

reszelt sajt a tálaláshoz, esetemben lm pannónia

izlés szerint só

Elkésztés:

A hagymát nagyon apró kockára vágom, oliva olajon üvegesre piritom, hozzá adom a darált húst és gyakori kevergetés mellett addig sütöm, mig enyhén piros szint kap.

Ha a hús megpirult, ráöntöm a paradicsom konzervet, hozzá adom az apritott zöldfűszereket, a reszelt fokhagymát és fedő nélkül, 10 – 15 perc alatt készre főzöm.

A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vizban kifőzöm.

Az elkészült ragut a pennére halmozva, sajttal megszórva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészitési idő: 30 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük