Csirketorta Gm

Torta, de nem édesség, hanem csirke! Finom, szaftos és nem hétköznapi!

20141224_085332-1

Hozzávalók:

2 csirkemell filé

50 dkg csirkemáj

2 egész mozzarella

1 csomag aszalt szilva

4 gerezd fokhagyma

6 szelet fekete erdei sonka

3 dl tej

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A fokhagymát lereszelem, a tejbe keverem és az így kapott keveréket ketté osztom. Az egyik adagba a felszeletelt csirke mellet, a másikba a csirkemájat rakom és kb. 2 órára hűtőbe teszem.

Egy tortaformát kibélelek sütőpapírral, ráteszem a sonkát, a tejtől lecsöpögtetett, sózott, borsozott csirkemell felét, ráterítem a szeletekre vágott mozzarellát, a szintén lecsepegtetett májat, ráhalmozom az aszalt szilvát és végül beburkolom a maradék csirkemell szeletekkel.

Az egészet befedem sütőpapírral és 200 fokra előmelegített sütőben, 60 perc alatt készre sütöm.

Tálalás előtt kifordítom egy tányérra és megszórom aprított petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 75 perc + pácolás

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük