Csirkés tortilla házilag Gm&Lm

Nagyon szeretjük a tortillát, sok féle változatát készítjük, nekem speciel ez a csirkés a kedvencem. Gyorsan elkészíthető, praktikus finomság. Gyakran készítem mikor vendégek jönnek mert mindig nagy sikere van.

tortilla

Hozzávalók:

A tésztához

15 dkg FreeFrom gm liszt

2 ek olaj

csipet só

langyos víz

A töltelékhez

50 dkg csirke comb filé

1 cs taco fűszerkeverék

ízlés szerint friss saláta

Az öntethez

3 ek univer majonéz

3 ek univer ketchup

2 ek univer paprika krém

1 ek chili szósz (ha szeretjük a csípőset)

1 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

paradicsom

lm görög joghurt

újhagyma

Elkészítés:

A csirkecombot vékony csíkokra vágom, meglocsolom 2 ek. olajjal, összekeverem a taco fűszerkeverékkel és lefedve hűtőbe teszem, amíg kisütöm a tortilla lapokat.

Az öntethez a majonézt összekeverem a ketchuppal, a paprika krémmel, a zúzott fokhagymával és ezt is hűtőbe teszem. 

A lisztet összegyúrom a sóval, az olajjal és annyi langyos vízzel, hogy összeálljon, de ne legyen nagyon kemény. 4 – 5 gombócot formálok belőle, majd tetszőleges vastagságúra nyújtom és forró, száraz serpenyőben kisütöm. Akkor jó, mikor a felületén barna foltocskák jelennek meg.

Amikor mér itt az ideje az étkezésnek, a paradicsomot karikára vágom, elhelyezem a tányérokon, lecsorgatom a joghurttal, sózom és megszórom aprított újhagymával.

A húst egy grillserpenyőben felhevített zsiradékon szép pirosra pirítom. A tortilla lapra ráhalmozom a vegyes salátát, a húst, meglocsolom az öntettel, feltekerem, egy csík alufóliával rögzítem és forrón a joghurtos paradicsommal tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük