Nagyon szeretjük a tortillát, sok féle változatát készítjük, nekem speciel ez a csirkés a kedvencem. Gyorsan elkészíthető, praktikus finomság. Gyakran készítem mikor vendégek jönnek mert mindig nagy sikere van.
Hozzávalók:
A tésztához
15 dkg FreeFrom gm liszt
2 ek olaj
csipet só
langyos víz
A töltelékhez
50 dkg csirke comb filé
1 cs taco fűszerkeverék
ízlés szerint friss saláta
Az öntethez
3 ek univer majonéz
3 ek univer ketchup
2 ek univer paprika krém
1 ek chili szósz (ha szeretjük a csípőset)
1 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
paradicsom
lm görög joghurt
újhagyma
só
Elkészítés:
A csirkecombot vékony csíkokra vágom, meglocsolom 2 ek. olajjal, összekeverem a taco fűszerkeverékkel és lefedve hűtőbe teszem, amíg kisütöm a tortilla lapokat.
Az öntethez a majonézt összekeverem a ketchuppal, a paprika krémmel, a zúzott fokhagymával és ezt is hűtőbe teszem.
A lisztet összegyúrom a sóval, az olajjal és annyi langyos vízzel, hogy összeálljon, de ne legyen nagyon kemény. 4 – 5 gombócot formálok belőle, majd tetszőleges vastagságúra nyújtom és forró, száraz serpenyőben kisütöm. Akkor jó, mikor a felületén barna foltocskák jelennek meg.
Amikor mér itt az ideje az étkezésnek, a paradicsomot karikára vágom, elhelyezem a tányérokon, lecsorgatom a joghurttal, sózom és megszórom aprított újhagymával.
A húst egy grillserpenyőben felhevített zsiradékon szép pirosra pirítom. A tortilla lapra ráhalmozom a vegyes salátát, a húst, meglocsolom az öntettel, feltekerem, egy csík alufóliával rögzítem és forrón a joghurtos paradicsommal tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi