Görög saláta Gm

A karácsonyi nehéz ételek után jöjjön egy kis felfrissülés a gyomornak. A nehéz ünnepi menük után felemelő érzés elmajszolni egy tányér finom, ropogós görög salátát!

gorogsalata

Hozzávalók:

1 kígyóuborka

4 paradicsom

1 fej lila hagyma

16 dkg fekete olívabogyó (a Baresa gm)

1 csomag feta sajt

1 fél citrom leve

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmosom.

A paradicsomot, az uborkát és a fetát nagyobb – a lila hagymát apró kockára vágom. Az olíva bogyót elfelezem és a felaprított hozzávalókat egy tálba rétegezem.

Egy kisebb befőttes üvegbe belefacsarom a citrom levét, hozzá adom a sót, a fehér borsot, ráteszem a kupakját és addig rázom még egyneművé válik.

A zöldségeket meglocsolom az öntettel, majd óvatosan, hogy a feta ne törjön összeforgatom.

Tálalásnál megszórom petrezselyem zölddel.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 10 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük