Minestrone leves Gm&Lm

Ezeken a hideg, nyirkos, nedves napokon, nagyon jól esik egy forró leves.

Ahány ház, annyi minestrone leves recept, a garantált két alkotó elem, ami minden minestrone leves receptben benne van a paradicsom és a bazsalikom. Szerintem az a lényeg, hogy sok zöldség legyen benne és az minél változatosabban.

minestrone_leves

Hozzávalók:

2 ek olíva olaj

50 dkg kockára vágott zöldség ízlés szerint vegyítve

Amiket én használtam:

sárgarépa, zeller, fehérrépa, kápia paprika, hegyes erős paprika, vágott zöldbab, borsó, cukkini, csiperke gomba

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

5 dkg szárított sonka vagy bacon

1 ek aprított bazsalikom (vagy szárított)

2 db paradicsom

2 ek natur paradicsompüré

3 babérlevél

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

Egy leveses lábasban felhevítem az olajat, majd megpirítom benne a sonkát/bacont, hozzá adom a szeletekre vágott vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a bazsalikomot, a paradicsom pürét, sózom, borsozom, majd az egészet 5 percig kevergetve pirítom.

Ezután hozzádobom a babérlevelet, a kockára vágott paradicsomot, felengedem 3 dl vízzel, alaposan összekeverem és ezt az alapot 10 percig főzöm, majd hozzáadom a kockára vágott zöldségeket és további 10 percig főzöm.

A 10 perc letelte után felöntöm 8 dl vízzel, ha szükséges után sózom és újraforrástól számított 2-3 percig főzöm.

Reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel megszórva tálalom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük