Mozzarellás csirkesaláta Gm

Nyárestéket idéző, roppanós finomság…. és mellé egy pohár könnyű fehérborral percek alatt nagyszerű estét varázsolhatunk!

mozzarellas_csirkesalata

Hozzávalók:

6 db csirke felső comb filé

2 nagy gombóc mozzarella sajt

8 db cherry paradicsom

8 db piros hónapos retek

1 sárga kaliforniai paprika

1 kis fej lila hagyma

3 gerezd fokhagyma

4 ek olíva olaj

25 dkg saláta keverék ízlés szerint ( az én kedvenceim: madársaláta, rukkola, bébispenót, endivia)

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A mozzarellát kockára vágom, a paradicsomot és a retket negyedelem, a paprikát szintén apró kockára darabolom, az aprított zöldségeket egy tálba teszem, ízlés szerint megsózom és meglocsolom az olíva olajjal.

A lila hagymát és a fokhagymát apró kockára vágom, hozzákeverem a zöldségekhez, majd lefedem és beteszem a hűtőbe amíg a húst elkészítem.

A húst sózom, borsozom és egy öntöttvas serpenyőben hirtelen szép pirosra sütöm.

Tálalásnál a salátakeveréket egy tányérra halmozom, rákanalazok a mozzarellás, paradicsomos, hagymás keverékből, a tetejére rakom a vékony csíkokra felszeletett sült húst és oreganóval megszórom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük