Nagyszerű kiegészítője a baráti vacsoráknak, ha valami különlegeset szeretnénk, de pompásan kiegészíti a várnap esti filmnézést is. Ahhoz képest, hogy milyen ízélmény vár ránk, gyorsan és egyszerűen elkészíthető és a munka java részét a sütő végzi.
Hozzávalók:
10 db csirkeszárny
2 dl paradicsompüré
4 ek barna cukor
2 ek almaecet
0,5 dl worcester szósz + 4 ek
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat egy jénai tálba teszem, meglocsolom a 4 ek weorcester szósszal és 230 fokra előmelegített légkeveréses sütőben – lefedés nélkül – 35 percet sütöm, úgy hogy félidőnél megforgatom a szárnyakat.
Egy tálban összekeverem a paradicsom pürét, a worcester szószt, az alma ecetet, a barna cukrot majd ízlés szerint sózom, borsozom.
A fél óra leteltével kiveszem a szárnyat a sütőből, megkenem a csirkeszárnyakat a paradicsomos szósszal, 5 percere visszateszem a sütőbe, majd ismételten kiveszem, megforgatom, ezt az oldalát is megkenem a szósszal és ezt az oldalát is 5 percig sütöm.
Tálaláskor a paradicsomos szósszal és sült burgonyával tálalom.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi