Sajtbundás csirke Gm&Lm

A párom azt kérte, hogy párolt zöldség legyen vacsorára és találjak ki hozzá valami finom husit, így valami nagyot szerettem volna újítani. Nem lett túl bonyolult a megoldás, de annál finomabb. 

sajtos_bundas_csirke

Hozzávalók:

1 egész csirkemell filé

3 ek FreeFrom gm liszt

2 tojás

20 dkg lm pannonia sajt sajtreszelőn léereszelve (aki nem laktózmentesen étkezik ízlés szerint bármilyen sajttal helyettesítheti)

2  dl rizstejszín (aki nem laktózmentesen étkezik használjon főzőtejszínt)

Ízlés szerint só

Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem, besózom, majd mintha rántott húst készítenék, lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatom és egy kivajazott jénai tálba egymás mellé helyezem a szeleteket, ráöntöm a tejszínt és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.

A 30 perc leteltével leveszem az alufóliát és néhány percre visszateszem a sütőbe, hogy a sajt picit megpiruljon.

Párolt rizzsel, párolt zöldséggel tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük