Sertéshúsra vágytam, finomra, szaftosra, pikánsra…..így született ez a roppant egyszerű recept, maximálisan minden elvárásomat teljesítette, sőt talán még azon túlmenően is! Készíthetjük csirke hússal is, vagy akár hús nélkül, csak szimplán gombával. Roppant jól variálható recept, így gyorsan a család kedvence lesz.
Hozzávalók:
50 dkg sertés lapocka
30 dkg laska gomba
2 dl rizstejszín (aki nem laktózmentesen táplálkozik használjon hagyományos főzőtejszínt)
3 ek lm tejföl
1 dl víz
1 ek dijoni mustár
1 ek hagyományos mustár
3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem zöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A húst alaposan megmosom, kockára vágom, sózom, borsozom és egy kevés olajon egy lefedhető serpenyőben addig pirítom, amíg a hús szépen kifehéredik, majd felöntöm 1 dl vízzel, lefedem és 15-20 percet párolom.
A tejszínt elkeverem a tejföllel, a mustárral, hozzáadom a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyem zöldet.
A 20 perc leteltével a húst átszedem egy hőálló tálba, hozzáadom a szeletekre vágott laska gombát, leöntöm a tejfölös mustáros keverékkel és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöm. A sütési idő felénél kiveszem és átkavarom.
Párolt rizzsel, petrezselyemzölddel meghintve tálalom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi