Tejszínes laskás mustáros sertéslapocka Gm&Lm

Sertéshúsra vágytam, finomra, szaftosra, pikánsra…..így született ez a roppant egyszerű recept, maximálisan minden elvárásomat teljesítette, sőt talán még azon túlmenően is! Készíthetjük csirke hússal is, vagy akár hús nélkül, csak szimplán gombával. Roppant jól variálható recept, így gyorsan a család kedvence lesz.

mustaros_lapocka

Hozzávalók:

50 dkg sertés lapocka

30 dkg laska gomba

2 dl rizstejszín (aki nem laktózmentesen táplálkozik használjon hagyományos főzőtejszínt)

3 ek lm tejföl

1 dl víz

1 ek dijoni mustár

1 ek hagyományos mustár

3 gerezd fokhagyma

1 csokor friss petrezselyem zöld

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A húst alaposan megmosom, kockára vágom, sózom, borsozom és egy kevés olajon egy  lefedhető serpenyőben addig pirítom, amíg a hús szépen kifehéredik, majd felöntöm 1 dl vízzel, lefedem és 15-20 percet párolom.

A tejszínt elkeverem a tejföllel, a mustárral, hozzáadom a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyem zöldet.

A 20 perc leteltével a húst átszedem egy hőálló tálba, hozzáadom a szeletekre vágott laska gombát, leöntöm a tejfölös mustáros keverékkel és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöm. A sütési idő felénél kiveszem és átkavarom.

Párolt rizzsel, petrezselyemzölddel meghintve tálalom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 50 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük