Ritka alkalmak egyike, hogy se piacra nem volt kedvem menni, se a főzés nem inspirált annyira mint egyébként mindig, így úgy döntöttem, hogy főzök valami gyorsat abból ami a hűtőben van aztán jöhet a jól megérdemelt pihenés.
Hozzávalók:
1 csirkemell filé
25 dkg Pasta’doro fodros metélt
2 dl rizs tejszín
1 lm tömlős camping sajt
15 dkg reszelt lm pannónia sajt
1 ek reszelt parmezán
3 szál újhagyma
1 kis csokor petrezselyem zöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A húst alaposan megmosom, felkockázom, némi zsiradékon – egy olyan lábasban, amit később a sütőbe is be tudok tenni – fehéredésig pirítom, majd fedő alatt 10 percet főzöm és ha kellően megpuhult zsírjára sütöm.
Eközben a tésztát enyhén sós vízben kifőzöm.
A húshoz hozzá adom a tejszínt, a sajtokat, sózom, borsozom és addig kavargatom, amíg a sajtok megolvadnak, majd hozzákeverem a tésztát, megszórom az aprított petrezselyemmel, a vékony karikára vágott újhagymával, összekeverem és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet pirítom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi