Triplasajtos csirkés tészta Gm&Lm

Ritka alkalmak egyike, hogy se piacra nem volt kedvem menni, se a főzés nem inspirált annyira mint egyébként mindig, így úgy döntöttem, hogy főzök valami gyorsat abból ami a hűtőben van aztán jöhet a jól megérdemelt pihenés.

triplasajtos_csirkes_tszte

Hozzávalók:

1 csirkemell filé

25 dkg Pasta’doro fodros metélt

2 dl rizs tejszín

1 lm tömlős camping sajt

15 dkg reszelt lm pannónia sajt 

1 ek reszelt parmezán

3 szál újhagyma

1 kis csokor petrezselyem zöld

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A húst alaposan megmosom, felkockázom, némi zsiradékon – egy olyan lábasban, amit később a sütőbe is be tudok tenni – fehéredésig pirítom, majd fedő alatt 10 percet főzöm és ha kellően megpuhult zsírjára sütöm.

Eközben a tésztát enyhén sós vízben kifőzöm.

A húshoz hozzá adom a tejszínt, a sajtokat, sózom, borsozom és addig kavargatom, amíg a sajtok megolvadnak, majd hozzákeverem a tésztát, megszórom az aprított petrezselyemmel, a vékony karikára vágott újhagymával, összekeverem és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet pirítom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 25 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük