Ezzel a recepttel nem fedeztem fel a világ 8. csodáját, hiszen ez egy klasszikus étel, mindenki készíti, mindenki szereti. Nálunk is nagy népszerűségnek örvend és sok szép emlék fűződik hozzá. Leginkább bográcsban szeretjük készíteni, de téli estéken a tűzhely is megteszi.
Amikor nincs szezonja a paradicsomnak és a paprikának, akkor frisset csak mutatóba teszek bele, egyébként a nyáron eltett lecsó adja az alapját, amikor pedig paradicsom/paprika szezon van, akkor természetesen töménytelen mennyiségű friss zöldséget használok hozzá.
Hozzávalók:
2 csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
4 szelet kolozsvári szalonna
2 paradicsom
2 tv paprika
1 zöld hegyes erős paprika
1 üveg nyáron eltett házi lecsó
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágom, zsírjára sütöm, majd hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom.
Ha a hagymával kész vagyok, ráteszem az alapra, a vékony csíkokra vágott csirkemellet és addig sütöm még szép pirosra nem pirulnak.
Ezután hozzá adom a karikára vágott tv- és csípős paprikát és kb. 5 percet fedő alatt párolom, majd jöhet a paradicsom, megint öt percpárolás, végül felöntöm az üveges lecsóval, ízlés szerint sózom és újraforrásig főzöm.
Párolt rizzsel, főt krumplival, polentával tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi