Csirkemell zöldségágyon Gm

Néha velem is megesik, hogy a főzés legkönnyebb útját választom, ilyenkor rendszerint veszek egy csirke mellett, egy kis salátát, némi zöldséget, a grillserpenyőt, egy kis valamilyen kéznél lévő fűszert és 10 perc alatt összedobok egy gyors vacsorát.

Tegnap éppen egy ilyen esete volt, így csak egy gyors receptet szeretnék megosztani Veletek, melynek elkészítése aszerint variálható, hogy mi van otthon csak, hogy ha már lazulás akkor még boltba se keljen menni.

 csirkemell (1)

Hozzávalók:

1 csirkemell

1 csomag vegyes aprított saláta

2 paradicsom

1 csomag mini mozzarella

1 csokor friss petrezselyemzöld

2 gerezd fokhagyma

1 ek lenmagolaj

4 sütőzacskó

Ízlés szerint fűszerek a hús ízesítéséhez

Elkészítés:

A csirke mellett hosszában és lapján is ketté vágom, így 4 szeletet kapok. Ízlés szerint fűszerezem, majd beleteszem a sütőzacskóba és előmelegített grillserpenyőben – zsiradék nélkül – mindkét oldalát 5-5 perc alatt készre sütöm. Én szoktam használni a húsra nehezéket, hogy szépen látszanak a grillserpenyő csíkjai.

Amíg a csirkemellek sülnek elkészítem a salátát. Egy tálban összekeverem a kockára vágott paradicsomot, a felezett mini mozzarellát, a vékony csíkokra vágott fokhagymát, az aprított petrezselymet, sózom és meglocsolom egy evőkanál lenmagolajjal.

Az elkészült húst, a salátával és a paradicsomos mozzarellával tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 10 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük