Egy fenomenálisan nagyszerű édesség! Először a TV Paprika egyik műsorában láttam ezt a receptet, Martha Srewart készítette, egy ideje pedig látom a neten keringeni pöffeteg és találóbbnál találóbb néven, így most kedvetkaptam ahhoz, hogy én is készítsek egy gluténmentes változatot!
Nagyon jól sikerült és azonnal nagy kedvenc lett. Belül pihe-puha, kívül pedig finoman roppanós!
Hozzávalók:
15 dkg gm étcsokoládé
7 ek FreeFrom gm liszt (aki nem gluténérzékeny használjon finomlisztet ugyanilyen mennyiségben)
2 ek holland kakaópor
15 g gm sütőpor
15 dkg lm vaj
4 ek barnacukor
1 cs vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
2 tojás
1 dl lm tej
csipet só
Elkészítés:
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztom, majd félre teszem hülni.
A lisztet átszitálom a sütőporral és a kakaóval.
A vajat robotgéppel habosra keverem a cukorral, a vaníliás cukorral, ezt követően hozzáadom a tojásokat, a tejet, alaposan elkeverem majd hozzáöntöm az olvasztott csokoládét és krémesre keverem.
Részletekben hozzászórom a száraz összetevőket egy csipet sóval és addig keverem amíg egy habosan krémes állagú masszát kapok.
15 percre beteszem a fagyasztóba.
Két tálkát veszek elő, az egyikbe kristálycukrot, a másikba porcukrot szórok.
A negyed óra elteltével kiveszem a masszát a hűtőből és nedves kézzel 3-4 cm átmérőjű golyókat formálok, melyeket először a kristálycukorba, azt követően a porcukorba forgatok, majd sütőpapirral kibélelt tepsübe teszem 3-4 cm távolságra egymástól.
Ha a golyókkal megtöltöttem a tepsüt, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
Ha megsültek a puffancsok, rácsra szedem és hagyom kihülni.
Jó nassolást!
Elkészítési idő: 50 perc