Csokoládés puffancs Gm&Lm

Egy fenomenálisan nagyszerű édesség! Először a TV Paprika egyik műsorában láttam ezt a receptet, Martha Srewart készítette, egy ideje pedig látom a neten keringeni pöffeteg és találóbbnál találóbb néven, így most kedvetkaptam ahhoz, hogy én is készítsek egy gluténmentes változatot!

Nagyon jól sikerült és azonnal nagy kedvenc lett. Belül pihe-puha, kívül pedig finoman roppanós!

image-23fec7555a43c8f1b1af06fdbf84f528399f77b0a76b349cb0c3c07188925efb-v 

Hozzávalók:

15 dkg gm étcsokoládé

7 ek FreeFrom gm liszt (aki nem gluténérzékeny használjon finomlisztet ugyanilyen mennyiségben)

2 ek holland kakaópor

15 g gm sütőpor

15 dkg lm vaj

4 ek barnacukor

1 cs vaníliás cukor

1 tk vanília aroma

2 tojás

1 dl lm tej

csipet só

Elkészítés:

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztom, majd félre teszem hülni.

A lisztet átszitálom a sütőporral és a kakaóval.

A vajat robotgéppel habosra keverem a cukorral, a vaníliás cukorral, ezt követően hozzáadom a tojásokat, a tejet, alaposan elkeverem majd hozzáöntöm az olvasztott csokoládét és krémesre keverem.

Részletekben hozzászórom a száraz összetevőket egy csipet sóval és addig keverem amíg egy habosan krémes állagú masszát kapok.

15 percre beteszem a fagyasztóba.

Két tálkát veszek elő, az egyikbe kristálycukrot, a másikba porcukrot szórok.

A negyed óra elteltével kiveszem a masszát a hűtőből és nedves kézzel 3-4 cm átmérőjű golyókat formálok, melyeket először a kristálycukorba, azt követően a porcukorba forgatok, majd sütőpapirral kibélelt tepsübe teszem 3-4 cm távolságra egymástól.

Ha a golyókkal megtöltöttem a tepsüt, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Ha megsültek a puffancsok, rácsra szedem és hagyom kihülni.

Jó nassolást!

Elkészítési idő: 50 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük