Empanadillas csirkével Gm&Lm

Ezt az ízletes hússal töltött batyut választottam vacsorára! Viszonylag gyorsan elkészíthető, finom, ízletes falatkák.

A származását illetően, ahány leírás annyi tájegység jön szóba. Írnak Spanyolországot, Andalúzíát, Mexikót, Dél-Argentínát, de valójában mindegy is honnan ered a lényeg hogy nagyon finom és számtalan mód variálható, hogy éppen mivel töltjük meg.

empanadillas

Hozzávalók:

1 csomag Schar gm leveles tészta (aki nem gluténérzékeny használjon hagyományos leveles tésztát)

15 dkg darált csirkehús

1 ek liga lm vaj

1 kis fej vöröshagyma

1 kis fej lila hagyma

1 paradicsom

1 ek paradicsom püré

1 szelet piros californiai paprika

1 szelet zöld californiai paprika

1 zöld chili

1 keményre főtt tojás

1 ek kukorica keményítő

1 tojás sárgája a sütéshez

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A darált húst a vajon megpirítom majd hozzá adom az apróra vágott vöröshagymát és fedő alatt 10 percet párolom.

Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a szintén kockára vágott paprikákat, a paradicsom pürét, az aprított chilit, sózom, borsozom és fedő alatt további 5 percet pirítom.

Az 5 perc leteltével leveszem a tűzhelyről, hozzádobom az aprított lila hagymát, a kockára vágott főtt tojást, megszórom a kukorica keményítővel, összekeverem és lefedem a fedővel, amíg a tésztát előkészítem.

A tésztát kiterítem, 12 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle. A tölteléket a körök egyik felére teszem, ráhajtom a másik felét majd összenyomom a szélüket és vizes kézzel összesodrom.

A batyukat sütőpapírral bélelt tepsiben, a tetejét tojássárgájával lekenve, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.

Mártogatósként friss krémsajtot (a Züger Bio laktózmentes krémsajtot jó szívvel ajánlom) vagy salsat kínálok hozzá.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi