Savanyú káposzta leves GastroHobbi módra Gm&Lm

Ez az én kedvenc levesem. Télen gyakran készítem és igazi gyógyerőt tulajdonítok neki. Legyen az lelki vagy egészségügyi legyengülés, egy-két tányér ebből a finom ételből és rögtön új erőre kapok.

kaposzta_leves_gh_modra

Hozzávalók:

80 dkg füstölt porc

70 dkg savanyú káposzta

2 fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

6-7 szem boróka bogyó

2 szem krumpli

Elkészítés:

Az apró kockára vágott vöröshagymát, némi zsiradékon üvegesre pirítom, ezután  hozzáadom a nagyobb darabokra vágott füstölt porcot és 5-6 percet együtt párolom őket, majd hozzá adom a savanyú káposztát (nem szoktam átmosni), a kockára vágott krumplit, a fokhagymát, a boróka bogyót, felöntöm annyi vízzel hogy bőven ellepje – kb. 3 ujjnyival legyen több a víz mint a beltartalom – felforralom, majd fedővel lefedve éppen, hogy csak gyöngyözzön 3 órát főzöm.

Időnként megkóstolom és ha úgy ítélem, hogy nem elég sós, akkor utána sózom, de alapjában sót nem szoktam hozzá használni.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 200 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük