Lecsós csirkemell Gm&Lm

Ezzel a recepttel nem fedeztem fel a világ 8. csodáját, hiszen ez egy klasszikus étel, mindenki készíti, mindenki szereti. Nálunk is nagy népszerűségnek örvend és sok szép emlék fűződik hozzá. Leginkább bográcsban szeretjük készíteni, de téli estéken a tűzhely is megteszi.

Amikor nincs szezonja a paradicsomnak és a paprikának, akkor frisset csak mutatóba teszek bele, egyébként a nyáron eltett lecsó adja az alapját, amikor pedig paradicsom/paprika szezon van, akkor természetesen töménytelen mennyiségű friss zöldséget használok hozzá.

lecsoscsirke

Hozzávalók:

2 csirkemell filé

2 fej vöröshagyma

4 szelet kolozsvári szalonna

2 paradicsom

2 tv paprika

1 zöld hegyes erős paprika

1 üveg nyáron eltett házi lecsó

Ízlés szerint só

Elkészítés:

A szalonnát csíkokra vágom, zsírjára sütöm, majd hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom.

Ha a hagymával kész vagyok, ráteszem az alapra, a vékony csíkokra vágott csirkemellet és addig sütöm még szép pirosra nem pirulnak.

Ezután hozzá adom a karikára vágott tv- és csípős paprikát és kb. 5 percet fedő alatt párolom, majd jöhet a paradicsom, megint öt percpárolás, végül felöntöm az üveges lecsóval, ízlés szerint sózom és újraforrásig főzöm.

Párolt rizzsel, főt krumplival, polentával tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük