Finom is, szaftos is, gluténmentes is, laktózmentes is, így ez nálunk a tökéletes elkészítési módja a tarjának!
Hozzávalók:
4 szelet csontos sertéstarja
3 ek burgonyapehely
10 dkg kolozsvári szalonna
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
1 pohár lm tejföl
2 ek kukorica keményítő
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors, őrölt chillipaprika
Elkészítés:
A hússzeleteket alaposan megmosom, enyhén megklopfolom, sózom borsozom, majd megforgatom a burgonyapehelyben.
Egy lábasban némi zsiradékot forrósítok és hirtelen megsütöm a hússzeletek mindkét oldalát, hogy szép piros legyen, majd egy tányérra szedem.
A lábosba zsírjára sütöm a kockára vágott szalonnát, majd üvegesre pirítom benne hagymát, leveszem a tűzhelyről, hozzá adom az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, a chillipaprikát, vissza helyezem bele a hússzeleteket és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd fedő alatt 40-50 perc alatt puhára főzöm a húst.
Ha a hús kellően megpuhult, kiszedem egy tányérra, a keményítőt feloldom 0,5 dl hideg vízben, elkeverem a tejföllel, a szafthoz adom és folyamatos kevergetés mellett újraforrásig főzöm.
A hússzeleteket a szafttal leöntve, ízlés szerint tésztával, párolt rizzsel tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi