Sertéstarja GastroHobbi módra Gm&Lm

Finom is, szaftos is, gluténmentes is, laktózmentes is, így ez nálunk a tökéletes elkészítési módja a tarjának!

tarja

Hozzávalók:

4 szelet csontos sertéstarja

3 ek burgonyapehely

10 dkg kolozsvári szalonna

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ek fűszerpaprika

1 pohár lm tejföl

2 ek kukorica keményítő

Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors, őrölt chillipaprika

Elkészítés:

A hússzeleteket alaposan megmosom, enyhén megklopfolom, sózom borsozom, majd megforgatom a burgonyapehelyben.

Egy lábasban némi zsiradékot forrósítok és hirtelen megsütöm a hússzeletek mindkét oldalát, hogy szép piros legyen, majd egy tányérra szedem.

A lábosba zsírjára sütöm a kockára vágott szalonnát, majd üvegesre pirítom benne hagymát, leveszem a tűzhelyről, hozzá adom az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, a chillipaprikát, vissza helyezem bele a hússzeleteket és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd fedő alatt 40-50 perc alatt puhára főzöm a húst.

Ha a hús kellően megpuhult, kiszedem egy tányérra, a keményítőt feloldom 0,5 dl hideg vízben, elkeverem a tejföllel, a szafthoz adom és folyamatos kevergetés mellett újraforrásig főzöm.

A hússzeleteket a szafttal leöntve, ízlés szerint tésztával, párolt rizzsel tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is   –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük