Nálunk itthon nagyon nagy kedvenc. Melegen vacsorára, hidegen reggelire….nagyon szeretjük. Ha szeretném meglepni a párom ezzel mindig sikerül! Több fajta képen szoktam készíteni, de ez az egyik kedvenc elkészítési módom, mert másnap amikor kihűl, akkor is finom krémes és kitűnően kenhető.
Hozzávalók:
1 közepes méretű hízott libamáj
1 kg libaháj
6 dl lm tej
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
néhány szem szemes fekete bors
1 babérlevél
Elkészítés:
A libahájat kockára vágom, kisütöm a zsírját, kiszedem a tepertő darabkákat és a forró libazsírban 2-3 percig sütöm a májat, amíg szép világos barnás kérge lesz.
Ezt követően átteszem egy jénai tálba, ráöntöm a zsírt, felöntöm a tejjel- igyekszem olyan tálat választani, amibe éppen belefér a máj és a tej/zsír keveréke ellepi -, beleteszem a fokhagymát, a szemes borsot, a babérlevelet, a megpucolt, félbe vágott vöröshagymát és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.
Pirítós kenyérre kenve, apróra vágott lila hagymával megszórva kínálom
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!