Sült libamáj Gm&Lm

Nálunk itthon nagyon nagy kedvenc. Melegen vacsorára, hidegen reggelire….nagyon szeretjük. Ha szeretném meglepni a párom ezzel mindig sikerül! Több fajta képen szoktam készíteni, de ez az egyik kedvenc elkészítési módom, mert másnap amikor kihűl, akkor is finom krémes és kitűnően kenhető.

 

libamaj

 

Hozzávalók:

1 közepes méretű hízott libamáj

1 kg libaháj

6 dl lm tej

2 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

néhány szem szemes fekete bors

1 babérlevél

 

Elkészítés:

A libahájat kockára vágom, kisütöm a zsírját, kiszedem a tepertő darabkákat és a forró libazsírban 2-3 percig sütöm a májat, amíg szép világos barnás kérge lesz.

Ezt követően átteszem egy jénai tálba, ráöntöm a zsírt, felöntöm a tejjel- igyekszem olyan tálat választani, amibe éppen belefér a máj és a tej/zsír keveréke ellepi -,  beleteszem a fokhagymát, a szemes borsot, a babérlevelet, a megpucolt, félbe vágott vöröshagymát  és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.

Pirítós kenyérre kenve, apróra vágott lila hagymával megszórva kínálom

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 40 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

1 komment

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük