Nagyon szeretem ezt a receptet, mert így elkészítve mindig nagyon finom, puha husi az eredmény és nem igényel túl sok pepecselést. Egy kis elősütés, mindent bele a serpenyőbe, be a sütőbe, ki a sütőből és már tálalható is.
Hozzávalók:
4 szép szelet tarja
2 ek FreeFrom gm liszt
1 pohár lm tejföl
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom, lisztbe forgatom és egy olyan serpenyőbe, amit később a sütőbe is be tudok tenni, némi felhevített zsiradékon hirtelen mindkét oldalát megsütöm, majd kiszedem egy tányérra.
A megpucolt és nagyobb kockára vágott burgonyát besózom, beleteszem a serpenyőbe, ráhelyezem az elősütött hússzeleteket, majd leöntöm a tojással és reszelt fokhagymával elkevert tejföllel, amit ízlés szerint sózok is.
Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe 40 percig sütöm, majd eltávolítom az alufóliát és további 5-10 percre visszateszem, hogy szépen megpiruljon.
Forrón, aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi