A megszokott főt burgonya köret kicsit másképp, kicsit megbolondítva és új köntösbe öltöztetve. Az elkészítése nem éppen időigényes és a bonyolultságát tekintve sem nagy kihívás, ellenben ha elkészítjük egy garantáltan nagyon finom köretet tehetünk az asztalra.
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
25 dkg brokkoli rózsa
3-4 ek burgonya pehely (helyettesíthető gm lisztel)
1 tojás
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, nagyobb kockára vágom és sós vízben puhára főzöm, ezzel egy időben a brokkolit is roppanósra főzöm.
A megfőtt burgonyát és brokkolit összetöröm, de úgy hogy darabos maradjon – ne legyen pépes -, hozzáadom a burgonya pelyhet, a tojást, sózom, borsozom és alaposan összekeverem. Ha úgy ítéljük meg, hogy túl lágy a tészta (tapasztalatom szerint ez krumpli függő) akkor adjunk még hozzá burgonya pelyhet, vagy gm lisztet, a cél, hogy egy jol formázható állagú egyveleget kapjunk.
Golyókat formálok a masszából, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejét lelapitgatom, egy ecset segítségével megkenem olíva olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc