Sáfrányos rizsgombóc Gm&Lm

Az elmúlt években teljesen leszoktam a levesbetétekről és mindig „üresen” eszem a húslevest. Néha napján azomban elkap a kísérletezés heve és ilyenkor igyekszem valami finomat alkotni. A mai kacsa húsleveshez úgy gondolom nagyon jól illett ez a sáfrányos rizsgombóc.

20150322_130223-1

Hozzávalók:

2 kissebb tojás

7 ek rizsdara

néhány szál petrezselyem zöld

1 csipet szódabikarbóna

1 csipet sáfrány

Ízlés szerint só és sáfrányos szeklice a díszítéshez

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom és a fehérjét villával kemény habbá verem, hozzá adom a sárgáját, az aprított petrezselyemzöldet, a rizsdarát, a szódabikarbónát, a sáfrányt, sózom, alaposan elkeverem és tetszés szerinti gombócokat formázok belőle.

Forrásban lévő, enyhén sós vízben addig főzöm míg a gombócok feljönnek a víz tetejére, majd egy kanállal óvatosan tányérra szedem és sáfrányos szeklicével díszitem.

Forró húsleveshez kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 10 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük